BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 16 September 2014

diet atkins

Salam semua, diam x diam sudah lebih tiga tahun babah menyepi dari meng'update' blog babah ni. Semua gara2 lupa password :)
Harini babah nak share mengenai diet Atkins. Babah termasuk kategori overweight.. Sukar diakui namun itulah yg sbenarnya. Berat babah timbang tepat 100kg selepas balik bercuti dari Beijing sekitar awal April 2014.
Babah ni tinggi dlm 178cm so xnmpak sangat kegemukannya (he he..) Tapi bila dh cecah seratus kg tertelan air liur jugak...
Babah pikir cmna nk kurangkan berat ni sbb risau masalah kesihatan yg bakal 'menyinggah' then babah wat research kt Google terjumpa plan diet Atkins. Babah sebelum ni penah dengar pasal diet ni dr adik ipar. Plan ni x memerlukan beli apa2 produk, cuma tukar apa yg kita makan. Babah rasa mmg sesuai dgn babah sebab babah ni kategori pelahap makan jugak he he..
Lalu babah pun try wat plan diet Atkins ni start 24 Jun 2014 dgn berat 98.6kg. Then selang 10 hari kemudian guess what? Berat babah turun 92kg he he.. Maknanya turun 6.6kg. Tanpa ubat dan tanpa lapar!
Babah teruskan plan diet ni dgn target berat 85kg sebelum raya aidilfitri. Alhamdulillah sblm raya berat 87.1kg. Walaupun x achieve target tapi puas hati.
Sejujurnya babah x follow 100% plan diet Atkins ni maybe dlm 70% jer follow sbb x mampu nk ikut sepenuhnya tambahan pulak babah ni jenis malas giler nk bersenam. Utk makluman senaman babah cuma naik turun tangga opis yg berada di tingkat 4. So kalau babah parking kt basement kira 5 tingkat la. Tu jelah senaman babah hari2 selain tanga dalam rumah babah sendiri he he.. Up to date berat babah dah 85kg sekarang dan nak maintain serta turunkan me 79kg iaitu berat sebelum kawin he he.. Yang penting badan ring an then banyak baju Dan seluar yg ketat sebelum no day muat dan longgar :) seronok bola ramai sangat yg tegur babah dah kurus pastu ada yg lalu depan bilik opis babah siap patah balik tengok babah n tanya babah sakit ke sbb kurus he he.. Apalagi..jom kita beratkins untuk kesihatan bersama :D next post babah akan share gambar sblm dan selepas beratkins insyaallah..

Monday, 28 March 2011

Presentation Blog Babah

Pagi ini babah kena buat presentation. Babah dah buat dua blog iaitu blogbabah.blogspot.com dan sambalpecaljawaasli.blogspot.com. Babah decide nk present blogbabah sebab blog ni lebih dekat di hati babah. Banyak lagi penambahbaikan yang perlu babah buat. Kalau ada apa-apa cadangan membina babah amatlah mengalu-alukannya.

Sunday, 27 March 2011

kursus blogger@ildas

harini babah start kursus blogger 28-29/03/2011 kat ildas sabak bernam. pagi2 kul 5 dh kene bangun. kena ada kat sana kul 8.30. penat smlm rewang cik meme kawin pun blum ilang lagi..huh..xpela kerana tanggungjawab yg perlu dipikul..
2 harini kena tinggalkan ibu n babyzara lagi.. baba miss you both. xpe, balik hari selasa ni baba beli ole2 mentarang ye :D
semoga kursus ini menjadikan babah seorang professional blogger amin...

c u..

*actually this is my first time blogging. congrats to me..hehe..